Κάλεσμα Αλληλεγγύης στον σύντροφο Γ.Δ. [13/5, κτήριο 7, 9:00 π.μ.]

Το βράδυ της Δευτέρας 9/5, στην περιοχή των Εξαρχείων, ο σύντροφός μας Γ.Δ. βρέθηκε στο στόχαστρο τυχαίου ελέγχου από την ομάδα ΔΕΛΤΑ και συνελήφθη με τις κατηγορίες της απείθειας κατ’ εξακολούθηση και της βίας κατά υπαλλήλων επειδή δεν δέχτηκε να δώσει στους μπάτσους τον τόπο κατοικίας του, αρνούμενος να επιβεβαιώσει την αίσθηση παντοδυναμίας που τρέφουν για τον εαυτό τους οι φρουροί του καθεστώτος.

Η περιοχή των Εξαρχείων βρίσκεται διαχρονικά στο στόχαστρο της κρατικής εποπτείας και καταστολής, ως ένα μητροπολιτικό σημείο συνεύρεσης, επικοινωνίας και αμφισβήτησης της εξουσίας. Μια γειτονιά που συνεχίζει να αποτελεί ένα πεδίο ριζοσπαστικοποίησης και αντίστασης στην κρατική κυριαρχία. Αυτά είναι ακριβώς τα χαρακτηριστικά, που το κράτος επιχειρεί να εξαλείψει. Και για αυτό οι πολυάριθμες δυνάμεις καταστολής επιδίδονται διαρκώς και καθημερινά σε ένα όργιο εξακριβώσεων, προσαγωγών και συλλήψεων στην ευρύτερη περιοχή, με προφανή στόχο να κάμψουν κάθε είδους εστία αντίστασης. Οι κατασταλτικές αυτές πρακτικές εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο ανάπλασης της γειτονιάς, που περιλαμβάνει την κατασκευή μετρό στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, την εμπορευματοποίηση και αποστείρωση του λόφου του Στρέφη και την μετατροπή του Πολυτεχνείου σε μουσειακό έκθεμα. Ένα σχέδιο που υπηρετεί μια κεντρική πολιτική επιλογή της μετατροπής του κέντρου της Αθήνας σε τουριστικό θέρετρο.

Σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να γίνει αντιληπτή η αύξηση των ελέγχων, των προσαγωγών και συλλήψεων νεολαίων και αγωνιζόμενων ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων το τελευταίο χρονικό διάστημα. Γιατί είναι απαραίτητη η καλλιέργεια του φόβου στο κοινωνικό σύνολο για να μπορέσουν να βρουν εφαρμογή οι κρατικές πολιτικές και τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Γ.Δ.

 Παρασκευή 13/5, 9.00 π.μ., δικαστήρια Ευελπίδων κτήριο 7

About againstobvious 46 Articles
ένα ανοιχτό κάλεσμα συλλογικοποίησης και αγώνα ενάντια σε κάθε «αυτονόητο» κυριαρχικό πυλώνα: το κράτος, τον καπιταλισμό, την πατριαρχία, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, τις θρησκείες, το θέαμα, τη θεσμική οργάνωση της κοινωνίας και κάθε διαχωρισμό που εισάγει η εξουσία.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*